Ρομποτική Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης

Ρομποτική Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης με το ρομποτικό σύστημα da Vinci

Η ρομποτική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης με το ρομποτικό σύστημα da Vinci έρχεται να ξεπεράσει τους περιορισμούς και τις τεχνικές δυσκολίες της λαπαροσκοπικής μεθόδου.

Η τρισδιάστατη εικόνα της κάμερας υψηλής ευκρίνειας σε συνδυασμό με την ευχέρεια κίνησης των ρομποτικών εργαλείων καθιστούν την επέμβαση δυνατή ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν έχουν προηγηθεί άλλες επεμβάσεις στον ίδιο ασθενή ή όταν πρόκειται για παχύσαρκο άτομο.

 

Ρομποτική Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης: Διαδικασία

Ο στόμαχος απελευθερώνεται από το επίπλουν και τον σπλήνα, κινητοποιείται πλήρως και αναδιπλώνεται γύρω από τον κατώτερο οισοφάγο, ολοκληρώνοντας έτσι την θολοπλαστική και δημιουργώντας έναν νέο σφιγκτηριακό μηχανισμό που εμποδίζει την γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

Η εργονομία και η ευελιξία των ρομποτικών εργαλείων επιτρέπουν απόλυτα ασφαλείς χειρισμούς ακόμα και σε ένα δύσκολο χειρουργικό πεδίο, όπως είναι αυτό στην περιοχή του διαφράγματος.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και απαιτεί νοσηλεία 1 ημέρας στην κλινική. Στο ρομποτικό σύστημα υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής των πιο σύγχρονων χειρουργικών εργαλείων (π.χ. vessel sealer) έτσι ώστε η διατομή των ιστών και ο καυτηριασμός των αγγείων να επιτελούνται με τον πλέον ασφαλή και ατραυματικό τρόπο.

Ρομποτική Χειρουργική Διαφραγματοκήλης: Πλεονεκτήματα

Ο ασθενής βιώνει τα πλεονεκτήματα αυτά της τεχνολογίας με την απουσία μετεγχειρητικού πόνου και την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Σε ευμεγέθεις διαφραγματοκήλες που υπάρχει μεγάλο χάσμα στο διάφραγμα μπορεί να απαιτηθεί επιπλέον σύγκλειση των σκελών του διαφράγματος ή και τοποθέτηση πλέγματος.

Αυτοί οι επιπλέον χειρουργικοί χειρισμοί με τη βοήθεια του ρομπότ γίνονται πλέον με ευχέρεια και απόλυτη ασφάλεια, καθιστώντας την επέμβαση ατραυματική και ανώδυνη.

Σχετικά Βίντεο

Γενικός Χειρουργός Γ. Κ. Γεωργίου

Γενικός Χειρουργός Δρ. Γιώργος Κ. Γεωργίου


Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Master Χειρουργικής Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος