Συμμετοχή στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Χειρουργικό forum

Συμμετοχή στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Χειρουργικό forum

Συμμετοχή στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Χειρουργικό forum

To 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 21 και 24 Νοεμβρίου του 2018 με συμμετοχή Χειρουργών από όλη την Ελληνική επικράτεια. Στα πλαίσια του συνεδρίου έλαβαν χώρα παρουσιάσεις, ομιλίες, βιντεοπροβολές, αναρτημένες ανακοινώσεις, προφορικές ανακοινώσεις, στρογγυλές τράπεζες κ.α., με σκοπό τη διάδοση της υπάρχουσας γνώσης πάνω στο πεδίο της Χειρουργικής, την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες ιατρικές εξελίξεις.

Η Α’ Ρομποτική-Λαπαροσκοπική-Ελάχιστα Επεμβατική Γενική Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Metropolitan, στην οποία και ανήκω (υπό τη διεύθυνση του Δρ Ιωάννη Κοζαδίνου), συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου, παρουσιάζοντες συνολικά 6 εργασίες με αντικείμενο τη Ρομποτική Χειρουργική. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι εξής εργασίες:

  • Πράσινο της Ινδοκυανίνης: πρωτοπόρος ρομποτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των  οπισθοπεριτοναϊκών και ενδοκοιλιακών σαρκωμάτων
  • Ρομποτική επινεφριδιεκτομή
  • Τεχνολογία αιχμής στην ογκολογική Γενική Χειρουργική
  • Ρομποτική μυοτομή Heller
  • Φρουρός λεμφαδένας: Νέοι ορίζοντες ρομποτικής απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο με πράσινο της Ινδοκυανίνης
  • Ρομποτική vs Λαπαροσκοπικής χαμηλής πρόσθιας εκτομής. Αποφυγή ειλεοστομίας μετά από έλεγχο της ιστικής αιμάτωσης των κολοβωμάτων με πράσινο της Ινδοκυανίνης (ICG – Firefly System)

Οι πρωτοποριακές αυτές για τα Ελληνικά δεδομένα εργασίες έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό από τους συναδέλφους συνέδρους, οι οποίοι και εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τα τεχνολογικά μέσα και τις εξελιγμένες τεχνικές που μεταχειριζόμαστε στην καθ’ ημέρα χειρουργική μας πράξη.