Αιμορροΐδες – Tips που απαλύνουν τον πόνο από την πρώτη μέρα εμφάνισής τους

Αιμορροΐδες – Tips που απαλύνουν τον πόνο από την πρώτη μέρα εμφάνισής τους

Αιμορροΐδες – Tips που απαλύνουν τον πόνο από την πρώτη μέρα εμφάνισής τους

Τα είδη των αιμορροΐδων είναι δύο: οι εσωτερικές και οι εξωτερικές. Και οι δύο παρουσιάζουν συμπτώματα και ενδείξεις. Πρώτη ένδειξη είναι τα αιματηρά εξογκώματα, τα οποία μπορεί να έχει το δέρμα κοντά στον δακτύλιο του πρωκτού, η αιμορραγία κατά την αφόδευση και ο πόνος, ο οποίος μπορεί να είναι τόσο ενοχλητικός ώστε να είναι αδύνατη ακόμα και η καθιστή θέση.

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων τα συμπτώματα των αιμορροΐδων έρχονται και παρέρχονται, χωρίς να καταφεύγουν στην λήψη χαπιών ή να επισκέπτονται στον γιατρό τους. Μερικοί όμως θα παρουσιάσουν συμπτώματα, τα οποία θα επηρεάσουν την καθημερινότητά τους και θα τους καθηλώσουν σπίτι.

Τι μπορείτε και επιτρέπεται να κάνετε για την ανακούφιση του πόνου αλλά και προληπτικά για να αποφύγετε στο άμεσο μέλλον παρόμοιο επεισόδιο αιμορροϊδοπάθειας;

Αφιερώστε λιγότερο χρόνο στην τουαλέτα σας

Έχει αποδειχθεί ότι η παρατεταμένη παραμονή στην τουαλέτα δεν ωφελεί πουθενά. Καθίστε 5 λεπτά και προσπαθήστε πάλι αργότερα για να αποφύγετε την υπερβολική πίεση του εντέρου σας και την διόγκωση των φλεβών.

Περπατήστε

Το περπάτημα για μισή ώρα την ημέρα, ειδικά αν η εργασία σας είναι γραφείου αποδεικνύεται σωτήριο. Έτσι βοηθάτε το έντερό σας να παραμένει σε εγρήγορση.

Αλλάξτε διατροφή

Τραφείτε με άφθονα φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά και αποφύγετε αναψυκτικά, καυτερά και junk food. Μην ξεχνάτε, επιπλέον, να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως.

Πλύσεις με χλιαρό νερό

Οι γιατροί τονίζουν ότι οι πλύσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται με χλιαρό νερό η χλιαρό χαμομήλι. Το χαμομήλι ανακουφίζει και αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της δυσοσμίας που σε μερικούς είναι έντονο.

Ήπια αναλγητικά

Αν η ημέρα σας είναι φορτωμένη από επαγγελματικές υποχρεώσεις τότε ένα ήπιο αναλγητικό θα βοηθήσει την κατάσταση για να μην παραμένετε καθηλωμένοι στην καρέκλα ή το κρεβάτι.

Ειδικές αλοιφές

Μία βόλτα στο φαρμακείο αρκεί για να βρείτε μία αλοιφή ειδική για τις αιμορροΐδες που ανακουφίζει από συμπτώματα.